GÜNDEM VAKTİ 2-6 AĞUSTOS\ Gamzeli Kız

 Selamlar herkese bloğuma hoş geldiniz. Ben Gamzeli Kız. Yeni bir haftanın da gündemlerini değerlendirdiğimiz yazımıza başlıyoruz. Son zamanlar da Türkiye'de birçok gündem var ve çoğunluğu bizi üzen türlerden. Hepsinden haberdar olmanız için en bomba gündemleri bir araya topladım hadi okumaya devam edin 👀



KORONAVİRÜS

Maalesef 2.yılı bitireceğimiz ve hayatımızdan def edemediğimiz virüs her zaman gündemin en başında. Son zamanlar da herkesin umursamaz tavırları ile artan vakalar bizleri tedirgin ediyor. Önceden 50-60 bini de görmüştük hatırlarsanız bir ara düşüş olması bizleri sevindirse de maalesef tekrar yükseliyor hatta buna rağmen daha dün yapılan hazırlık maçında taraftarlar içi içe duruyor. Sadece esnafın sıkıntıya girmesini sağlayan 21 gün sokağa çıkma yasağı da hiçbir işe yaramadı.


TarihBugünkü Vaka SayısıBugünkü Test SayısıBugünkü Vefat Sayısı
6 AĞUSTOS 21    23.957243.280101
5 AĞUSTOS 21    24.297245.152108
4 AĞUSTOS 21    26.822262.048122
3 AĞUSTOS 21      24.832              256.163                 126
2 AĞUSTOS 21       22.898             270.426                  91

Vakalara genel bakış

Türkiye
Toplam vakalar
5.850.000
İyileşen
5.480.000
Vefat sayısı
51.875
Tüm dünyada
Toplam vakalar
201.000.000
İyileşen
-
Vefat sayısı
4.270.000


SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN AŞI UYARISI

Sağlık bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Covid-19 salgınına karşı şu ana kadaar 75 miyon doz aşı yaptığını belirtti.

Aşılama hızı ve performansın yüksek olduğunu vurgulayan Koca, "Fakat çift doz aşısını yaptıranların sayısı salgınla mücadele için henüz yeterli değil. Daha önemlisi ilk dozu erteleyen kişilerin yaklaşık 20 milyon 570 bin olması" ifadelerini kullandı.

YENİ BİR KADIN CİNAYETİ 

Daha önce A.Ç. cinayeti ile yargılanan Ümitcan Uygun serbest bırakıldığı için bir kadının daha bu hayattan gitmesine neden oldu. Esra Hankulu ölümü ile ilgili  göz altına alınan KATİLİN ne zaman bırakılacağı belli değil. Ama milletçe umuyoruz ki idam gelsin en azından da hapisler de çürüsün. 
Yangın düştüğü yeri yakar dedikleri bu olsa gerek kadın cinayetlerini umursamayan kesimin ellerinde olan adalet her zaman adaletsizliğe mahkumdur.
Daha önce eğer idam edilmiş olsaydı şu anda o kadın yaşayacaktı. Ama bir cinayet işlemiş olan katili aramızda dolaştırmaya nasıl olur da karar verirsiniz. Hapse bile atmazsınız asla aklımız almıyor. Resmen hadi dolaş ve katil olmaya devam et demektir bu!!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 214 orman yangınının 202'si kontrol altına alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 46 ildeki 214 orman yangınından 202 tanesinin kontrol altına alındığını açıkladı. Erdoğan, "Ülkemizi asla çöle teslim etmeyeceğiz, kurak bırakmayacağız." dedi.
Erdoğan'ın yangınlarla ilgili paylaştığı grafiğe göre:

Yangınlarda; 18 amfibik uçak, 57 helikopter, 9 insansız hava aracı, 850 arazöz ve su tankeri, 150 iş makinası, 5 bin 250 personel görev yapıyor.

46 ildeki 214 orman yangınından 202 tanesi kontrol altına alındı.

Özel sektör ve STK'ların katkılarıyla yurt dışından temin edilen 4 uçak ve 1 helikopter de çalışmalara katılacak.
6 Ağustos Cuma

ANTALYA DA SAĞANAK

Yangınlarla mücadele eden Manavgat ilçesi 10 günün ardından sağanak yağmur ile sevindi. Manavgat ta başlayan yangın 10 gündür sürerken şehre de ulaştı. Bir sürü hayvan ve insan yangınla mücadele etmek zorunda kaldı. Ayrıca birçok ev de yangında kül oldu.
Fidan bağışlarında bulunan birçok ünlü ve fenomenin aksine olay yerine gidip yangın söndürmeye çalışan isimler de oldu.
Nisa Bölükbaşı, Yusuf Güney, CZN Burak, Haluk Levent, Gamze Özçelik, Alperen Duymaz, İbrahim Çelikkol...

Ayrıca birçok ünlüde "#sözveriyorum" hashtagi açarak yangın bölgelerine yapılan her türlü konaklama, işletme, otel veya tesis yerlerine gitmeyeceklerini duyurdular.
 

YURT GENELİNDE 217 YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI 6'SI SÜRÜYOR

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yurt genelindeki yangınlara ilişkin, "223 yangından 217'si kontrol altına alındı, 6'sı sürüyor" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ula Yangın Yönetim Merkezi'nde açıklama yaptı.
Bakanı Pakdemirli'nin konuşmasının satır başları şöyle;

Devam eden yangınlarda 16 uçak, 9 İHA, 57 helikopter, bir insansız helikopter, 850 arazöz ve su tankeri, 150 iş makinesi, 5 bin 250 orman personeli ve belki de bir bu kadar kamudan diğer konularda faaliyet gösteren personelle yangınlara müdahale yapıldı.

Avrupa Birliği'nden (AB) gelen iki uçak ayrıldı. Yunanistan ve AB'de de daha ciddi yangınlar olması sebebiyle bu uçaklar geri çekildi. 47 ilde 223 orman yangınıyla bugüne kadar orman teşkilatımız mücadele etti. 223 orman yangınının 217'si kontrol altında, 6'sı sürüyor.

"Milas yangını devam ediyor"

Yangının kontrol altına alındığı açıklamalarında sadece Bakanlığımızın açıklamalarını dikkate alın. Milas yangını devam ediyor, şu anda kontrol altında değil. Yangın şu anda uyuyor. Önemli bir tehlike arz etmiyor ama sabah saatlerinde kontrol altına alındı diye açıklama yapılmış. Çok ciddi bir hava tahkimatı var. Arazi çok sarp. Karadan oraya dozerlerle dahi ulaşamadık. Ancak şu an itibarıyla önemli bir tehlike arz etmiyor. Yangın bitki örtüsünün arasında uykuya dalmış durumda. İlerleyen saatlerde düşen nem ve artan sıcaklık ve rüzgarla birlikte hareketlenmesini bekliyoruz. 

NAKİT YARDIMI
Orman yangınlarından etkilenen bölgelere, Aile ve Sosyal Hizmetler, Çevre ve Şehircilik, Tarım ve Orman Bakanlığı ile AFAD Başkanlığı tarafından 72 milyon 500 bin lira nakdi yardım gönderildi.

TOKYO OLİMPİYATLARI

Türkiye'de bu olaylar yaşanırken olimpiyatlar için Tokyo'ya giden millilerimizden de güzel haberler aldık.

Mete Gazoz okçuluk dalında Altın madalya kazandı.

Buse Naz Sürmeneli (Boksör) Altın madalya kazandı.

Buse Naz Çakıroğlu (Boksör) Gümüş madalya kazandı.

Milli Voleybolcularımız çeyrek finalde Güney Kore'ye mağlup oldu. Ama başarıları ve emekleri ile bizleri gururlandırdıkları için onlar çok teşekkür ediyoruz.
Madalyalar

Spor Sonuçları

  1. ÜlkeAltınGümüşBronzToplam
    38311887
    363933108
    27121756
    20252368
    22913

ZİYA SELÇUK'TAN İSTİFA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk istifasının ardından yardımcısı Mahmut Özer yerine geçti. Mahmut Özer "Eylül de okulları açmak için çalışacağız" açıklamalarında bulundu.

Yazı hakkındaki görüşlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum. Sağlıcakla kalın.
İNSTAGRAM: https://www.instagram.com/gamzeli_kiz_blog
TAKİP ETMEYİ UNUTMA!!!/



7 Yorum

  1. Son dakika haberleri gibi kısa ve öz dökmüşsün. Klavyene sağlık ☺️ Bu arada 10.sınıfım 2 yıldır okula gitmeyince okulun yolunu unutmama çok az kaldı. İnşallah unutmam 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel yorumun için teşekkür ederim :) umarım dediğin gibi öğrencilerimiz okulu yolunu unutmaz :D

      Sil
  2. Ne güzel yazmışsın hepsini, emeğine sağlık:))) Bu aralar hep üzücü şeyler oluyor, umarım düzelir hepimiz için:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim yorumun için :) Umarım dediğin gibi her şey düzelir

      Sil
  3. Çok teşekkür ederim İlkay :) Keşke ama en kısa zamanda her şeyin düzelmesi dileğiyle..

    YanıtlaSil
  4. yaaa bu yazıların çok faydalı, saol özet için, ya bu voleybol takımı çok iyi yaaaa :) yakında avrupa şampiyonası varmış, izlicez yine onlarııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için ben teşekkür ederim :) kızlarımızı izlemek aşırı gururlandırdı :D

      Sil

Yorumunuz için teşekkür ederim. Kendinize iyi bakın :)