TATLI TARİFİ : HALKA TATLISI

 Selamlar ben Gamzeli kız bloğuma hoş geldiniz. Bu yazım da tatlı yapıp tatlı konuşalım dedim. Sizlere keşfettiğim ve kendim de yapmaya başladığım bir tatlı tarifi vereceğim. Hepimiz biliyoruzdur zaten Halka Tatlısını hatta genel olarak çok da seveni vardır. Bu tarif sevenlerine gelsin o zaman :) Okumaya devam edin


Sizlere keşfettiğim birkaç tane de tüyo vereyim

DİKKAT!!!!

  • şekli vermek için pet şişenin kapağını ocağa tuttuğunuz bıçak yardımıyla yapabilirsiniz.
  • tatlı sıcak şerbet de soğuk olmalıdır.
  • Şerbet kıvamında olursa tatlı çok çıtır olur.
  • Derin ve soğuk yağda , kısık ateşte pişirin. Eğer kızgın yağda pişirirseniz dışı pişer ve içi çiğ kalır.

Malzemeler :

  • 2 adet yumurta
  • 1\2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Şerbeti için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:

  1. Soğuması için öncelikle tatlının şerbetini hazırlayın. Toz şeker ve suyu bir tencereye aktarın.

  2. Toz şeker eriyene kadar tahta bir kaşıkla karıştırdığınız şerbet karışımını, kısık ateşte şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. Kaynamakta olan şerbete limon suyunu kattıktan sonra ocaktan alın. Soğuması için bir kenarda bekletin.

  3. Tatlının hamurunu hazırlamak için; tereyağını derin bir tencereye alın. Tereyağı eridiğinde içme suyunu ekleyip bir taşım kaynatın.

  4. Azar azar elenmiş un ve tuz kattığınız pataşu hamurunu, bir çırpma teliyle karıştırarak toparlanana kadar ocakta pişirin. Kıvam alan tatlı hamurunu soğuması için bir kenarda bekletin.

  5. Hamur soğuduğunda yumurtaları teker teker katıp, pürüzsüz bir kıvam alana kadar mikserle karıştırın.

  6. Hamurun toparlanması ve kızardığında daha çıtır bir kıvam alması için; son olarak irmik ve mısır nişastası eklediğiniz hamuru, tahta bir kaşıkla karıştırın.

  7. Tatlı hamurunuz hazır. Krema sıkma poşetinin uç kısmına tırtıklı şekil veren aparatı takın. Hazırladığınız halka tatlısı hamurunun bir kısmını krema sıkma poşetine doldurun.

  8. Ayçiçek yağını derin bir tencereye alın. Tatlıları, krema sıkma poşeti yardımıyla halka şeklinde hazırlayın ve yağ tenceresine bırakın.

  9. Halka tatlıları, arkalı önlü ters çevirerek kısık ateşte renk alana kadar kızartın.

  10. Sıcağı sıcağına soğuk şerbet tenceresine aldığınız halka tatlıları, şerbet karışımında 3-4 dakika kadar beklettikten sonra servis tabağına alın.

Yazı hakkındaki görüşlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum. Sağlıcakla kalın.

İNSTAGRAM: https://www.instagram.com/gamzeli_kiz_blog

TAKİP ETMEYİ UNUTMA!!!/


6 Yorum

  1. Tatlıyı çok severim ve çok fazla yerim:))) Ne güzel olmuş bu tarifi verdiğin, çok severim halka tatlısını. Yapacağım bir ara tarifini ama dediğin gibi dikkat edilmesi gerekenleri unutmamalıyım:))) Emeğine sağlık:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle:D Umarım püf noktaları not almışsındır ;)

      Sil
  2. It looks ideal, in Spain we call them Churros and they are very typical to eat after a night out or when the fair comes in winter.
    Greetings and happy weekend ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank for your comment :) I'm glad you like it. Happy nice day.

      Sil
  3. En sevdiğim tatlı:) Teşekkürler tarif için:)

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. Kendinize iyi bakın :)