Yeni bir günden selamlar herkese ben Gamzeli Kız bloğuma hoş geldiniz. Bugün yeni bir Ramazan menüsü hazırladım sizlere.Sizler için hem pratik hem de lezzetli yemekler seçmeye çalıştım umarım beğenirsiniz..Tarifleri yaparsanız benimle paylaşmayı unutmayın. Şimdiden herkese hayırlı iftarlar dileyerek yazıya başlıyorum okumaya devam edin 👀
BAŞLANGIÇ : EZOGELİN ÇORBASI
- 2 çay bardağı kırmızı mercimek
- 3 yemek kaşığı pirinç
- 2 yemek kaşığı bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı Tuz
Yapılışı :
- Sıcak suyu geniş bir tencerede kaynatın. Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz 2 çay bardağı kırmızı mercimeği tencereye aktarın.
- 3 yemek kaşığı pirinci, 2 yemek kaşığı bulguru ve 1 tatlı kaşığı tuzu tencereye aktarın.
- Yaklaşık 35 dakika, kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirin.
- Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.
- Üzerine 1 adet küp doğranmış kuru soğanı ekleyin ve kavurmaya başlayın.
- Kavrulan soğanlara 1 tatlı kaşığı domates salçasını ekleyin.
- 1 tatlı kaşığı naneyi ekleyip, 2 dakika daha kavurun
- Kavrulan sosunuzu ocaktan alın.
- Bakliyatları kaynattığınız tencereye kavrulan salçalı soğan karışımı ekleyin.
- Sonra hızlıca karıştırdığınız çorbayı 10 dakika daha pişirin.
- Limon suyu ve pul biber ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
ANA YEMEK : ÇÖKERTME KEBABI
- 250-300 gr jülyen kesilmiş et
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Diğer Malzemeler;
- 4 dolu yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 fiske tuz (yoğurt için)
- 4 adet orta boy patates
- 1 çay kaşığı tuz (patatesler için)
- Sıvı yağ (kızartmak İçin)
- 1 kaşık domates biber sosu ya da salça
- 1 kaşık sıvı yağ
Yapılışı :
- Etler düdüklüye alınır ve yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
- Suyunu çekince sıvı yağ ve ezilmiş 2 diş sarımsak eklenip 1-2 tur çevrilip su eklenir ve kapatılır.
- Etler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir.
- Bu sırada patatesler ince halka kesilip kibrit çöpü şeklinde doğranıp hazır edilir tuz serpilip kızgın yağda kızartılır ve büyük servis tabağına alınır.
- Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve bir fiske tuz bir kapta çırpılır patatesler üzerine gezdirilir.
- Bir cezvede salça ve yağ kızdırılıp yoğurt üzerine gezdirilir.
- Ben yazdan hazırladığım domates sosu kızdırdım, isteğe bağlı domates rendesi pişirilip ya da domates püresi aynı şekilde kavrulup dökülebilir.
- Suyunu çeken etler kızarmaya başlayınca birkaç tur kavrulup altı kapatılır ve domates sosunun üzerine pişmiş etler konulur.
- İsteğe bağlı kekik veya kıyılmış maydanoz serpilip servis edilir Afiyet olsuun ❤
İÇECEK : AYRAN
TATLI : REVANİ
- Kek için
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Şerbet için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı seker
- Yarım limon suyu
Yapılışı :
- İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz . Şerbet için tencereye şeker ve su alınarak kaynatın.
- Kaynadıktan sonra yarım limon suyu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
- Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alarak iyice çırpın.
- Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik ekleyip çırpın .
- Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da ekleyerek iyice çırpılır.
- Yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamuru dökülür.
- 170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir.
- İlk sıcaklığı çıkan kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür.
- 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe göre krem şanti, hindistan cevizi yada fıstık vb. ile süslenerek servis edilir. Afiyet olsuun ❤
Yazı hakkındaki görüşlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum. Sağlıcakla kalın.
İNSTAGRAM: buraya tıklayın.
TAKİP ETMEYİ UNUTMA!!!/
2 Yorum
çökertme mi bi bakayım şuna :) senin blogun da zaten magnolia :)
YanıtlaSilYorumun için çok sağ ol :D
SilYorumunuz için teşekkür ederim. Kendinize iyi bakın :)