GÜNDEM VAKTİ 29 KASIM - 3 ARALIK

 Selamlar Blog dünyası, Gündem Vakti köşemizden yeni gündem haberlerini okumaya hazır mısınız?

Ben Gamzeli Kız, yazıma hoş geldiniz. Bu hafta ve özellikle son dönemlerde Türkiye'nin gündemleri bayağı bir yoğun. Seçtiğim en kritik birkaç konu üzerinde konuşacağım. Bu haftanın haberleri ve önemli gündemleri yazımıza geçiyorum. Hadi okumaya devam edin 👀

Twitter Gündemi !

Politika · Gündemdekiler

#MilletinSesiMersinde          -47,3 B Tweet

Türkiye konumunda gündemde

#inanamıyorum                -5.889 Tweet

Politika · Gündemdekiler

Made in Türkiye           -10,1 B Tweet


Şu anda Twitter da yukarıda gördüğünüz üç konu gündemde ve binlerce tweet atılıyor. Gördüğümüz üzere de özellikle iki konu politika içeriyor. Yalnız gündem sırası her geçen dakika yer değiştirebiliyor.

İlk tweet hakkında bugün Mersin de yapılacak olan Chp mitinginden bir sürü fotoğraflar paylaşılıyor. Atılan tweetlerden alınan bilgilere göre de Mersindeki miting alanının dolduğu söyleniyor. 

Son tweet de ise #Madeinturkey yer alıyor. cumhurbaşkanlığından açıklanan karara göre artık ihraç ürünlerde Made In Turkey ibaresi yerine Made In Türkiye yer alacak. Kararın genelgesi Resmi Gazete de yayınlanarak duyuruldu. 


KORONAVİRÜS LİSTESİ !

Türkiye de Genel Durum

Toplam Vaka

8.863.356

Toplam Ölüm

77.417


Zam Konuları!

Keskinoğlu markalı 30'lu yumurta şu anda bazı marketlerde 57.75 olarak görünüyor. Yağların  5ltsi en ucuz markalı olanı bile 80 liranın üzerinde ve kısa zamanda 100'e yükseleceği söyleniyor. Türk lirası değer kaybederken dolar kurunun artması ile ülkede birçok şeye zam gelmiş durumda. Bu zamdan etkilenen kitaplar da var. Kitap sayfalarına gelen zam nedeni ile takip ettiğim birkaç genç yazarın kitap sayfa sayısını düşüreceğini duydum.

Halk doğal olarak bu fiyat artışlarına çok tepkili. kiraların fiyatları bile bin liradan aşağı görmezken faturalar yiyecek masrafları, kişisel eşya masrafları derken insanlar asgari ücreti yettirme çabası içerisinde. Asgari ücret demişken onun hakkında da konuşalım. 

ASGARİ ÜCRET!

2022 Asgari ücret zammı için yapılacak toplantı 1 Aralık'ta gerçekleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yapılan çalışmalar neticesinde işçi tarafının 3750-4000 lira arasında, işveren tarafının ise 3500-3750 lira arasında asgari ücret istediğini belirtti. Asgari ücrette ikinci toplantı 7 Aralık Salı günü, 3. toplantı 9 Aralık Perşembe günü yapılacak.

TÜRKİYEDEKİ  DEPREMLER! 

30 Kasım Salı günü İzmir'in Urla ilçesinde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

3 Aralık Cuma günü Van'ın Tusba ilçesinde 3.0 sıfır büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

Afad ve Kandilli Rasathanesi son verileri ve nerede deprem görüldüğünü açıkladı. Linki bırakıyorum. tıkla!


Meteoroloji'den haritalı uyarı! 6 bölgede sağanak!

Geçtiğimiz bu hafta içerisinde ülkede birçok yerde şiddetli rüzgar yerini lodosa bıraktı. Hatta sırf bu nedenle de 30 Kasım Salı günü okullar tatil edildi. Meteoroloji'den hava durumu ile ilgili haberler geldi. 

Son dakika hava durumuna göre bugün altı bölgemizde sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Marmara’nın batısı, Kıyı ve Güney Ege ile Antalya ve Burdur çevrelerinde kuvvetli, Güney Ege kıyılarında çok kuvvetli, Muğla çevreleri ile Aydın’ın kıyı kesimlerinde yer yer şiddetli ve aşırı olması tahmin ediliyor. Sıcaklık, Marmara ve iç Ege'de 3-5 derece azalıyor. İşte illerimizde sıcaklıklar ve hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Malatya, Elazığ, Tunceli ve Erzincan çevrelerinin yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


YURDUN BATISINDA ŞİDDETLİ SAĞANAK

Yağışların Marmara’nın batısı, Kıyı ve Güney Ege ile Antalya ve Burdur çevrelerinde kuvvetli, Güney Ege kıyılarında çok kuvvetli, Muğla çevreleri ile Aydın’ın kıyı kesimlerinde yer yer şiddetli ve aşırı olması bekleniyor.


MARMARA VE EGE'DE SICAKLIK DÜŞÜYOR

Hava sıcaklığının Marmara ve İç Ege'de 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGARIN HIZI 60 KM'Yİ BULUYOR

Rüzgar kuzey ve batı kesimlerde batı ve güneybatı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvete, Marmara ile Ege’de güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kıyı ve Güney Ege'de kuvvetli, Güney Ege kıyılarında çok kuvvetli, Muğla çevreleri ile Aydın’ın kıyı kesimlerinde yer yer şiddetli ve aşırı olması bekleniyor. Rüzgarın güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Erzincan çevrelerinin yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

KYK BURSLARI

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.


AÇIKÖĞRETİM SINAVLARI

Açıköğretim lise sınavları içinde girecek olanlara belirtmek istedim. Sınav bugün 4 Aralık itibari ile başlayıp 10 Aralık tarihine kadar sürecek. Sınav online yapılacak, siteye girdiğiniz de önünüze çıkacak olan sınav videosunu dikkatle izleminizi öneririm. eğer sınav esnasında yeni bir sekme açarsanız, sınavınız iptal sayılır. Dikkatli olun. 

Herkese başarılar dilerim, girecek olanlara,. 


Yarın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları günü. Tüm kadınlarımızın emeklerine sağlık. 💛

 

Gündemler ve Türkiye'nin günümüzdeki durumları için neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda belirtin beraber konuşalım :) Sağlıcakla kalın. Kendinize iyi bakın. 

Instagram: gamzeli_kiz_blog

Twitter: Gamzelikizblog

 

12 Yorum

  1. Politikayla genel itibariyle ilgilenmiyorum.Dunyaya hep pozitif bakan bir insan olan ben bile koronadan sonra çok değiştim.Butun dünyada korona ile birlikte dengeler değişti sanki.Hayat pahalılığı,seller, depremler, hava durumundaki değişiklikler insanı karamsar bir ruh hâline sokuyor. Almanya'da yüzde 85 aşı oranı olmasına rağmen, sayıların ilk zamana göre artış göstermesi ve isyerlerine hepimizin testle ve kontrol edilerek girmemize rağmen, maskeli çalışmak zorunda olmak, marketler dışında hiçbir yere girememek fena hâlde sinirlerimizi yordu.Ne diyeyim Allah sonumuzu hayr etsin.Sinava gireceklere başarılar diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Artık sosyal medya ve haberleri pek takip etmiyorum. Kısa kısa verdiğin bilgiler güzel olmuş, emeğine sağlık. :)

    YanıtlaSil
  3. Yaşadığımız dünyaya karşı yabancılaşmamak adına özet niteliğinde bildiriler. Gayet yeterli seviyede. Ekonomi son zamanların mutlak baş konusu. Hiç ilgisi olmayan yazılarda dahi ekonomiye dair serzenişler bulabiliyorum, hatta bugün yolda yürürken bir teyze ile tanıştım. İstemeden de olsa ekonomi üzerine de konuştuk. Korkutucu bir vaziyet.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için sağ olun. Gerçekten durumlar artık kötüye gidiyor. Küçük çocuklar bile bu konuda sitemli artık.

      Sil
  4. Gündem karışık ve olumlu bir haber neredeyse hiç yok:(

    YanıtlaSil
  5. Ortak gündem siyaset ve zamlar maalesef. :( Bir an önce stok yapmak lâzım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Maalesef :(

      Sil
  6. zamlar çok fena gidiyor yaa, marketlerde etiketleri değiştirmeye yetişemiyorlar :) eveet her yerde yağmur vaar :)

    YanıtlaSil
  7. Bir avukatın yazısını okumuştum instagram okuyamayanlar, twitter da okuyabilenler için bir platformdur diyordu. Twitterda bulunan Atamızın düşmanlarini, yobazları ve daha beterlerini gördükten sonra çok utandım. Bloğum için kullanıyorum twitterı ama çelik gibi sinirleri olmalı insanın bu tür insanlara karşı... merhaba bu arada)

    YanıtlaSil
  8. aman yaa market çalışanları bile yetişemiyor etiketleri değiştirmeye :)

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. Kendinize iyi bakın :)