KİTAP TAVSİYESİ: ALİCE HARİKALAR DİYARINDA

 Yepyeni bir günden herkese selam ben Gamzeli Kız bloğuma hoşgeldiniz. Umarım iyisinizdir karantinanız, okulunuz, hayatınız nasıl gidiyor ? benimle paylaşmak için yorumlara yazın sohbet edelim.😊😊  Bugün sizlere yeni bir kitap tavsiyesi ile geldim. Birçok insanın okuduğu hatta filmi bile yapılan Alice Harikalar Diyarında kitabı. Ben yine de okumayanlar vardır diye paylaşmak istedim. Kitabı kesinlikle her yaştan insanın okuması gerek çok güzel bir kitap kaç kere okuduğumu hatırlamıyorum bile 😃 sizin için kitap hakkındaki bilgileri aşağıda derledim Okumaya devam edin 😊


KİTAP HAKKINDA

Yayınlanma tarihi : 26 Kasım 1865

Yazarı : Lewis Carrol

Türler: Roman,Çocuk Edebiyatı,Fantastik Kurgu

Karakterler : Çılgın Şapkacı , Alice,Kupa Kraliçesi,Sırıtan Kedi





KİTAP YORUMU

Öncelikle bu kitap hakkında söylenecek çok şey var . Bu kitap yazar Lewıs ın bir sandal gezisinde iken 3 küçük kıza anlattığı bir masal iken bunu tasarlayıp kitap haline getirmiştir. Din adamı ve matematik profesörü olan Lewıs o dönemin İngilteresini eleştirmek için takma ismi olan Lewıs Carroll ile bu kitabı yazar. Kitap sadece bir çocuğun macerasını değilde muhteşem bir hayal gücünü anlatıyor.
kitap bir dönem çinde yasaklanmış nedeni ise hayvanlara insanlardan daha üstün özellikler verilmesiymiş.

Kitapta şöyle bir diyalog geçiyor bilmem fark ettiniz mi? üzerine hiç düşündünüz mü? ama...
Alice aşağıya düştüğünde bir tavşan ile karşılaşır ve Tavşan'a 
-Hangi yoldan gideyim ? diye sorar Tavşan şöyle cevap verir.
-Nereye gideceğini bilmiyorsan hangi yoldan gittiğinin hiç bir önemi yok.

O kadar doğru bir cümle ki...

KİTAP ÖZETİ 

Kitap konusu : Alice isimli bir kızın  bir tavşan deliğinden geçerek girdiği fantastik bir dünyada yaşadığı olayları okuyoruz. Küçük kız bu fantastik dünyayı keşfediyor bir yandan da garip olaylar yaşıyor.

    Alice bahçedeki bir tavşanı izlerken tavşanın deliğine düşer. Ve kendini farklı bir dünyada bulur. Küçük delik bir anda büyüyerek Alice i içeri çekmiştir. Alice içtiği bir içecek sayesinde minicik ya da dev gibi oluyordur. Yürürken bir masa görür etrafında bir sürü hayvanlar toplanmış kağıt oynayıp çay partisi yapıyorlardır. Alice bu dünyada yürümeye devam ederken bir kale görür ve girer. Çok zalim olan ve en sevdiği sözü "Kafasını Uçurun " demektir ve Alice görür Kafasını uçurun der. Alice çok korkar Ve onu orada tutarlar bir yolunu bulup kaçmayı başarır bu dünyada yaşadığı birçok olaydan sonra. Ablası Alice e seslenir "Alice yemek hazır uyan hadi " Alice uyanır ve ablasına abla çok garip bir rüya gördüm der ve anlatır.Ablası da " evet çok saçmaymış" der.

                                                             YAZAR HAKKINDA


Gerçek ismi  Charles Dodsgon olan Lewıs 1832 yılında Doresbury de doğdu. Babası bir Din adamıydı.
Fen bilimlerinde çok başarılı olan Lewis eğitim hayatında bir sürü Madalyalar aldı.
Yazar önce kendi alanında yazmaya başladı Ve dünya çocuk  klasikleri arasında yer alan Alice Harikalar Diyarında kitabını takma ismi olan Lewis Carrol ile yayımladı.
Bu kitabı yazarken aile dostları ve akrabalarının kızlarından ilham aldı tasarladı ve yazdı. Yazar bu kitap sayesinde çok tanındı.
14 Ocak 1898 yılında 66 yaşında Zatürre hastalığı nedeniyle hayata gözlerini yumdu.




Yazı hakkındaki görüşlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum. Sağlıcakla kalın.

                     İNSTAGRAM: https://www.instagram.com/gamzeli_kiz_blog

                               TAKİP ETMEYİ UNUTMA!!!/

0 Yorum

Yorumunuz için teşekkür ederim. Kendinize iyi bakın :)