GÜZEL BİR UYKU İÇİN ÖNERİLER

 Yeni bir günden selam herkese ben Gamzeli Kız bloğuma hoşgeldiniz.  Bugün sizlere birçok insanın sorunu olan uyku ile ilgili tavsiyeler vereceğim. Güzel bir uyku uyumak gün içinde aktif olmanızı sağlar. Peki güzel bir uyku için ne yapmalıyız. okumaya devam edin ; 


GÜZEL BİR UYKU İÇİN ;

  • KARANLIK VE SESSİZ BİR ODADA UYUMAK
Karanlık ve sessiz bir odada uyumak Melatonin hormonunun salgılanmasını sağlar. Işık olan ve sesli bir odada uyumak ise Melatonin hormonunun salgılanmasını engeller.
  • TEMİZ YERDE , TEMİZ KIYAFETLERLE UYUMAK 
Gün içinde giydiğiniz kıyafetlerle yatağa girmeyin gün içinde birçok eylem gerçekleştiririz ve terleriz, üzeri mizde kirler ve mikroplar birikir. Gece temiz kıyafetler giyerek uyumak temiz ve rahat uyumanızı sağlar.
  • EKRANDAN UZAK DURUN !!!!!
Uyuduğunuz odada telefon ve televizyon gibi aletlerin olmamasına dikkat edin bu cihazlardan yayılan radyasyon uykuda sizi olumsuz yönde etkiler. uyumadan önce ekranlara da bakmayın uykudan 2 saat önce bırakmaya dikkat edin. 

  • UYKU YOGASI YAPABİLİRSİNİZ


"Sağlam kafa sağlam vücutta bulur" cümlesi yoga için de geçerlidir. Yoga yaparken zihni ve bedeninizi uyumlu hale getirirken stresi de azaltmış olursunuz. Yoga uykusuzluğun gerçek bir ilacıdır. 
  • UYKU SÜRESİNİ ARTTIRMAYIN
Uykunun süresini uzatıp fazla uyumak daha iyi bir uykuyu sağlamaz aksine uyku kalitesini bozarak yorgunluk hissi gibi olumsuz sonuçlar verir onun yerine uykunun kalitesini arttırarak uyku süresini azaltın.

MELATONİN HORMONU NEDİR ? 

İnsan vücudunda doğal olarak bulunan bu hormon, uyku-uyanıklık  döngüsünü düzenler. Ayrıca kan basıncını da  düzenler. 
-Vişne ,Lahana,Badem gibi besinlerde çokça bulunur.


Yazı hakkındaki görüşlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum. Sağlıcakla kalın.
TAKİP ETMEYİ UNUTMA!!!/

2 Yorum

Yorumunuz için teşekkür ederim. Kendinize iyi bakın :)