KİTAP YORUMU : KÜÇÜK PRENSES

Selamlar ben Gamzeli Kız bloğuma hoşgeldiniz. Bugün sizlere bir kitap önerisi ile geldim .Kitap , Küçük Prenses.  Kitabın içindeki hikaye gerçekten çok güzel ve duygulandırıcı hemen bitirmek isteyeceğiniz bir kitap olduğunu düşünüyorum ben bu kitabı ara vermeksizin soluksuz bir şekilde okumuştum. Kitap hakkındaki düşüncem şu ; yazar sade ve anlaşılır bir dil kullanmış ve olayları tane tane anlatmış. Konuyu ve duyguyu bize verecek biçimde yazmış.Şimdi sizlere kitap hakkında bilgi vereceğim;


KİTAP KONUSU

Kitapta küçük bir kızın hayat hikayesi anlatılmaktadır. Eğitim için Londra'ya gittiği yatılı okulda çok güzel ağırlanır daha sonrasında Hindistan'da yaşayan babasının acı haberini alır, ve  prenseslik onun için sona ermiştir . Artık onu bambaşka zorlu bir hayat beklemektedir. Ama o asaletinden hiç ödün vermeyerek hayatına devam eder. Sonunda beklemediği bir sürpriz hayatını değiştirir.


KİTAP HAKKINDA 

İlk Yayınlanma Tarihi: Eylül 1905

Yazarı: Frances Hodgson Burnett

Sayfa sayısı: 324

Karakterler: Bayan Minchin, Sarah Crewe, Ermengarde, Kaptan Crewe, Jane

Türler: Roman, Kurgu, Çocuk Edebiyatı


KİTAP ÖZETİ

Sara Crewe Hindistan'da babasıyla yaşamaktadır.Annesi o doğarken ölmüştür. Ama babası onun yokluğunu hissettirmiyor kızının iyi bir eğitim almasını sağlıyordu.Okul için Londra'ya gelmişti.Okulun müdüresi Sara ya çok iyi davranıyordu. Saranın babası zengindi. Sara hintçe ve fransızça biliyordu. Okula yeni geldiği için kimseyi tanımıyordu bir kızla arkadaş oldu ama herkes bu kızla dalga geçiyordu.ve Sara bu duruma çok üzülüyordu. Okulun en iyi öğrencisi Lavinia adında bir kızdı ama Sara geldikten sonra en iyi öğrenci Sara olmuştu Lavinia Sarayı rakibi görüyordu ve ondan nefret ediyordu.

Bay Barrow Saranın babasının iş ortağıydı. Okula gelmiş  ve müdüre hanıma babasının her şeyini kaybettiğini sonra üzüntüden vefat ettiğini söylemiştir. o sırada Sara doğum günü partisi yapıyordur, Müdüre hanım Saranın babası zengin olduğu için partiye çok para harcamıştır ancak babası ödeme yapmadan vefat etmiştir.Müdüre buna çok sinirlenir ve Saranın yanına gider partiyi bitirir Saraya babasının öldüğünü söyler.Sara duydukları karşısında şok geçirir.

Müdüre,“Baban öldüğü için artık okul paran ödenemeyecek o yüzden bundan sonra okulda bir hizmetçi olarak çalışacaksın“ der. Sara üzerindeki güzel ve şık kıyafetleri çıkararak eski püskü kıyafetleri giyip okulda hizmetçilik yapmak zorunda bırakılmıştı. O güzel odasından çıkarak okulun tavan arasındaki küçük bir odada kalmaya başlar. Ve okulun hizmetçisi olan Becky ile arkadaş olur o da hemen yandaki odada kalmaktadır. 

Sara zar zor alışmaya çalışıyordu. Okulun yan tarafına yeni bir aile taşınmıştı. Ve aile Sarayı kendi kızları gibi sevmişti ,Sara da onları çok sevmişti. okulun yanına bir de genç bir hintli beyefendi taşınmıştı. Sara ile arkadaş olmuştu. Bu beyefendi Carwis For idi. Bu genç elmas madeni satın alıp sonra dolandırılmıştı. Daha sonra davayı kazanarak servetine kavuşmuştu.

Bu genç Albay Crewe in ortağıydı ve kızını bulup ona mirasını vermek istiyordu ancak Saranın o kız olduğunu bilmiyordu. 2 yıldır Sarayı arıyordu.Bir zaman sonra bay Carwis gerçeği anlamış ve Saraya babası hakkında sorular sorup emin olmuştu. Daha sonra avukatına olan biteni anlatıp Sara ve Becky yi okuldan alır. Sara yine zengin olmuştur..


YAZAR HAKKINDA  

Frances Hodgson Burnett, İngiltere de Manchesterkentinde  bir kuyumcunun kızı olarak 24 Kasım 1849 yılında dünyaya gelmiştir. Babasının ölümünden ailesi ile sonra ABD Knoxville kentine taşındı. Orada Amerikan  gazeteleri için yazmaya başladı .1868 ila 1922 yılları arsında birçok oyun ve roman yazdı. En bilinenleri  ;The Secret Garden, A Little Princess ve Little Lord Fauntleroy 'dur.

 1873 yılında ile evlendikten sonra Lionel ve Vivian adında  2 oğlu  oldu. Büyük oğlunun ölümünden sonra kocasından ayrıldı.1901 den sonra Bermuda ve Long adasında kalmaya başladı. Orada bahçıvanlık ve Hristıyanlık ilgisini çekti.74 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Yazı hakkındaki görüşlerinizi ve yorumlarını bekliyorum. Sağlıcakla kalın.❤❤
TAKİP ETMEYİ UNUTMA!!!/

0 Yorum

Yorumunuz için teşekkür ederim. Kendinize iyi bakın :)