KİTAP YORUMU : BEYAZ DİŞ

 Selamlar ben Gamzeli Kız bloğuma hoşgeldiniz bugün sizlere yeni bir kitap yorumu ile geldim. Çok sevilen bir kitap olan Beyaz Diş kitabını size anlatmak ve yorumlamak istedim. Okumaya devam edin 😉

BEYAZ DİŞ

Beyaz diş  orjinal adı ile White Fang 1906 Mayıs ayında yayımlanmıştır. Roman türünde olan kitap birçok dile çevrilmiş ve birçok yayın evi tarafından yayımlanmıştır.

YAZARI : Jack London

TÜRLERİ: Roman,Çocuk Edebiyatı,Macera

YAYIM YILI: 1906 yılı ,Mayıs Ayı 

KARAKTERLER:Beyaz Diş,Kiche,Tekgöz,Bill

YER:Rusya,Kanada Amerika

                             KİTABIN KONUSU

Beyaz diş , dünyayı merak eden , zeki ve yarı kurt olan bir köpektir. Annesiyle yaşadığı mağaradan ayrılıp dış dünyayı keşfetmeye başlar. Yeni bilgiler öğrenir doğada hayatta kalmanın ne demek olduğunu anlar. Bu sırada yaşadığı zorluklar , hayatta kalma mücadelesi anlatılmaktadır.  Yazar beyaz diş'in hayat mücadelesini ve en sonunda da evcilleşme süresini anlatmıştır

KİTAP YORUMU 
Jack london'un yazmış olduğu bu kitapta ,dünyaya bir kurdun gözünden bakıyoruz. Hep kendi yaşamımızı biliyoruz peki hayvanlar onlar neler yaşıyor? neler düşünüyor? bu kitap bu soruları bir nevi yanıtlıyor.Beyaz Diş'in yaşadığı zorlukları ,merakını ve pes etmeyişi görüyoruz. İnsanların hayvanlara karşı tutumu , hayvanların hayatta kalma çabaları yazar bunları bize çok güzel anlatmış. Bizim canımız yandığında çok üzülürüz ama hayvanların canının yanmasıyla dalga geçeriz. Aslında çoğu zaman onlarında bir canlı olduğunu unutuyoruz.  İşte bu kitapta onların neler düşündüğünü ve neler yaşadığını görebiliyoruz.

Kitaptan çıkarmamız gereken dersin , Hayatta karşılaştığımız zorluklara ve sıkıntılara rağmen ayakta durmamız gerektiğini pes etmememiz gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca hayvanların gözünden de bakmamız gerek onların da bir can olduğunu unutmamalıyız. İnsan ve hayvan arasındaki ilişkinin bir yoldaşlık bir dostluk ilişkisi gibi olabileceğini de anlamamız gerek. Bunu kitapta çok fazla hissedeceksiniz.
                                   

                                       YAZARIN HAYATI


Jack London , 1876 da  San  fransisco da doğmuştur.Amerikalı olan bu ünlü yazar , kitapları yabancı dillere en çok çevrilmiş olan yazarlardandır.Ailesi yoksul olduğundan çok küçük yaşlarda kendisini  yetiştirmek zorunda kalır . Gençlik yıllarında dünya edebiyatının başyapıtlarının neredeyse tamamını okumuştur.

15 yaşlarında gazete satıcılığı , balıkçılık ,denizcilik ,altın arayıcılığı ,savaş muhabirliği gibi türlü işlerde çalışmıştır.

Eserlerinde yaşam kavgasını romantik bir biçimde anlatır. Çoğu eserinde sert bir kapitalizm eleştirisi göze çarpar. Sosyalist Parti üyesi de olan yazar 1916 yılında 40 yaşındayken intihar eder.  







Yazı hakkındaki görüşlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum. Sağlıcakla kalın.

İNSTAGRAM:  instagram.com/gamzeli_kiz_blog

TAKİP ETMEYİ UNUTMA!!!/

2 Yorum

  1. Bu kitap cok hos okumustum �� Cok guzel bir yazi olmus ❤

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. Kendinize iyi bakın :)