YEMEK TÜYOLARI 2

 yepyeni bir günden selam herkese ben Gamzeli Kız bloğuma hoşgeldiniz ❤ . Bugün sizlere herkesin bilmesi gereken yemek tüyoları  paylaşacağım.  Yemek yaparken bazı püf noktalarına ihtiyaç duyuyoruz. Böreğim çıtır olmadı , kekim kabarmadı sorunlarına son!!! 😂  Bloğumu okuyun ve faydalanın. Umarım denerseniz ve işinize yarar. Okumaya devam edin 👀


YEMEK TÜYOLARI 


  • BAHARAT
emeğinize koyacağınız baharatları önceden tavada ısıtıp eklerseniz yemeğiniz daha lezzetli olur.


  • HAŞLANMIŞ YUMURTA
Yumurtayı haşlarken içine bir çay kaşığı karbonat eklerseniz daha kolay soyulur.


  • BALIK YAĞI 
Balık kızarttığınız yağın içerisine biraz limon sıkarsanız yağınız balık kokmaz.


  • SALÇA
Salçalarınızın üstüne biraz yağ ilave ederek saklarsanız salçanın küflenip bozulmasını önler.


  • PASTA
Pasta yaparken doğradığınız meyveleri pudra şekeri ile panelerseniz, meyvelerin sulanmasına engel olacaktır.


  • KEKLER
-Kekinizi süt yerine yoğurt ile yaparsanız kuru ve sert bir kek olacaktır. sade kekler yoğurt ile yapılır.

-keki fırına koymadan önce fırını ısıtmalısınız .Böylelikle sıcaklık eşit şekilde dağılacaktır. 

- Fan kullanmayın.



Yazı hakkındaki görüşlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum. Sağlıcakla kalın.

İNSTAGRAM: https://www.instagram.com/gamzeli_kiz_blog

TAKİP ETMEYİ UNUTMA!!!/

2 Yorum

Yorumunuz için teşekkür ederim. Kendinize iyi bakın :)