Yepyeni bir günden selam herkese ben Gamzeli kız bloğuma hoşgeldiniz. Nasılsınız? Neler yapıyorsunuz? Keyifleriniz iyidir İnşaallah. Bugünkü konumuz tatlı sizlere ağzınızı tatlandıracak bir tatlı tarifi getirdim.Tatlı tarifi için okumaya devam edin 👀
CHEESECAKE
MALZEMELER
İÇ HARCI İÇİN
- 25 GRAM UN
- 4 YUMURTA
- 700 GRAM LABNE PEYNİRİ
- 200 GRAM KREMA
- 3,5 YEMEK KAŞIĞI LİMON SUYU
- BİRAZ LİMON KABUĞU RENDESİ
- 200 GRAM TOZ ŞEKER
LİMONLU SOSU İÇİN;
- 1 SU BARDAĞI LİMON SUYU
- 1 ADET LİMON KABUĞU RENDESİ
- 1 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
- 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
TABANI İÇİN;
- 300 GRAM YULAFLI BİSKÜVİ
- 110 GRAM TEREYAĞI
- 40 GRAM TOZ ŞEKER
YAPILIŞI
- fırını 160 dereceye ayarlayıp önceden fırını ısıtalım
- kelepçeli kek kalıbını yağlayıp yağlı kağıt serin. dışını da alüminyum ile saralım
- Bisküvileri rondodan geçirip bir kaba alın ve tereyağı eritin erittiğiniz yağı ve toz şekeri kaba koyup karıştırın.
- Karışımı kalıba koyarak yayın.
- kalıbı fırın tepsisine koyun ve tepsiye 3 parmak yüksekliğinde su ilave edin tepsiyi fırına verip pişirin
- Bir kasede un, şeker ve labne peyniri çırpma teli ile çırpın. Mikser kullanacaksanız, düşük ayarda çalıştırın.
- Farklı bir kasede limon kabuğu, limon suyu ve kremayı karıştırın.
- Bu karışımı, labneli karışıma ekleyin ve spatula yardımıyla birbirine yedirin.
- Yumurtaları tek tek karışıma ilave edin.
- Yumurtaları ekledikten sonra tekrardan karıştırın. Hazırladığınız karışımı kelepçeli kalıba dökün.
- Kelepçeli kalıbın içine oturabileceği bir kap ayarlayın. Bu kalıbın içine 3 parmak kalınlığında su dökün ve fırına verin.
- Kalıbın içine su kaçmamasına dikkat edin. Tatlıyı 70 dakika fırında pişirin.
- 70 dakika sonunda fırını kapatın fakat kapağını açmayın. Kapağı kapalı bir şekilde tatlınızı 15 dakika dinlendirin.
- 15 dakika sonunda fırının kapağını yarım açın ve bu şekilde 20 dakika daha bekleyin.
- Cheesecake'i oda sıcaklığında soğutun. Ardından buzdolabında dinlendirin.
- Limon sosu için; Nişasta, limon suyu, toz şeker ve limon kabuğu rendesini sos tenceresine alın ve koyulaşana kadar karıştırın.
- Koyulaşan tatlıyı ocaktan alın ve içine tereyağı ekleyin. Tereyağını karıştırarak sosa yedirin.
- Hazırladığınız sosu soğutun. Limon sosu, soğuyan cheesecake'in üzerinde ilave edin. Afiyet olsun.
limonlu cheesecake sosu
limonlu cheesecake tarifi
limonlu cheesecake tarifi nefis yemek tarifleri
tatlı tarifleri
4 Yorum
Yapmayı değil ama afiyetle yemeyi tercih ediyorum:-)) Bu arada en sevdiğim tatlılardan biri:-)
YanıtlaSilyorumunuz için çok teşekkür ederim :)
SilÇok güzel görünüyor normalde limon ve portakalı tatlı içinde sevmem ama sanırım bir tek limonlu cheesekek'i yiyorum. Elinize sağlık, tarif defterime ekleyeceğim :)
YanıtlaSilYorumunuz için teşekkür ederiim , Çok sevindim :)
SilYorumunuz için teşekkür ederim. Kendinize iyi bakın :)